top of page

Aneb když se po temnu rozjasní..


Od našeho partnera Dražice Solar jsme dostali kontakt na zákazníka, který dříve realizoval instalaci fotovoltaické elektrárny u konkurenční firmy, která bohužel i po zaplacení záloh nebyla schopna instalaci dokončit.

Nainstalovali panely a veškerá technologie skončila panu Miroslavu T. v garáži na zemi

a k ničemu jinému se už neměli.



Pan Miroslav T. po předchozí zkušenosti s předešlou firmou, která bohužel předem domluvenou realizaci nebyla schopna splnit nakonec svou fotovoltaickou elektrárnu s námi zrealizoval.

A tak jsme byli povoláni my a vše jsme jeli zapojit a zprovoznit.


Máme pro vás fotografie instalace, video a i rozhovor s panem Miroslavem T.





Fotografie Celé instalace ze vzduchu.




Fotografie instalované technologie.




Dále jsme se pana Miroslava T. zeptali na pár otázek a v rámci reference bychom se chtěli o odpovědi podělit.



1. Jak jste se rozhodl využívat solární elektrárnu?


Stalo se tak po vypuknutí války na Ukrajině v únoru 2022 a skokovému zdražení plynu, se kterým jsem v té době jak topil, tak ohříval TUV. Navíc hrozilo, že plynu bude nedostatek. Proto FVE s bateriemi a s akumulační nádrží pro TUV byla jasná volba, zejména po shlédnutí reklamy společnosti Dražice s potetovaným chlápkem, který miluje teplou vodu.


2. Jaké jsou vaše první dojmy z používání solární elektrárny?


Zprovozněnou solární elektrárnu mám zatím 5 měsíců. Přesto náklady na elektřinu z původních 1940 Kč měsíčně klesly např. v měsíci dubnu 2024 na 352 Kč. V letních měsících to bude ještě lepší, neboť se bude den stále prodlužovat. Přetoky mi již ohřívají akumulační nádrž o objemu 750 l a tím rasantně klesá spotřeba plynu.


3. Jaký vliv má solární elektrárna na vaše každodenní životní návyky?


Poměrně velký vliv. Používání spotřebičů jako je pračka, sušička či myčka nádobí se primárně odvíjí od aktuálního počasí.


4. Jaká byla vaše očekávání před instalací solární elektrárny a jak se liší od skutečnosti?


Očekávání byla veliká. Bohužel jsem na doporučení firmy Družstevní závody Dražice s.r.o. naletěl servisní firmě GSE integ, která po zaplacení zálohy převyšující 300 000 Kč nainstalovala jen solární panely a v garáži mi složila střídač, wallbox a baterky. Pak veškerá komunikaci ustala. Naštěstí jsem z Dražic dostal druhý kontakt, tentokráte na firmu Šedivák elektro, které neměla problém převzít rozdělané dílo a vše zdárně dokončit.


5. Jaké jsou vaše zkušenosti s úsporou energie od doby, kdy jste začali používat solární elektrárnu?


Už po prvním měsíci provozu a to se jednalo o prosinec 2023, fungoval náš rodinný dům cca 4 dny jen na akumulovanou elektřinu z baterií. To bylo obrovské překvapení. V lednu a v únoru se měsíční náklady pohybovaly kolem 1300 Kč, v březnu kolem 600 Kč a v dubnu již jen 352 Kč.


7. Jak se vaše vnímání životního prostředí změnilo od doby, kdy jste začali využívat solární energii?


Začal jsem si více uvědomovat dopad lidské činnosti na životní prostředí a na klimatické změny. Tzv. uhlíková stopa je teď velmi diskutovaný pojem, který v podstatě určuje množství skleníkových plynů, které produkujeme naším každodenním životem, například spalováním fosilních paliv pro výrobu elektřiny nebo tepla, dopravou apod.


8. Jaký je váš názor na budoucnost solární energie ve vaší oblasti?


Fotovoltaické systémy jsou stále populárnější. Lidé hledají cesty, jak ušetřit za energie a být maximálně soběstační, a zároveň způsob, jak žít udržitelně, aby tu naše planeta byla i pro další generace. Navíc instalací FVE zvyšují hodnotu své nemovitosti.




Jsme rádi, že jsme mohli pomoci dalšímu spokojenému zákazníkovi, který díky energii ze slunce se stává soběstačným.




Zde Vám poskytujeme video celé instalace .






19 zobrazení0 komentářů

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page